Wat is mijn huis waard? Hoe kom ik erachter?

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Wat is mijn huis waard? Dit is de vraag die de meeste kopers stellen bij het kopen van een huis. De onroerendgoedmarkt heeft het afgelopen jaar een klap gekregen en herstelt nu een beetje nu de economie begint te herstellen. Met zo veel huizen op de markt en kopers die huisvesting nodig hebben, zien lokale agenten hun bedrijf een hoge vlucht nemen doordat bouwers een klap krijgen voor de verkoop van nieuwe huizen en nieuwbouw.

In de huidige noodlijdende economie zijn de huizenwaarden sterk gedaald. Dit geldt met name in sommige staten zoals Florida, waar de verkoopprijzen voor huizen het afgelopen jaar met 25% zijn gedaald. Sommige gebieden zijn zelfs afgeschermd. Dus nu vragen de kopers zich af: “Wat is mijn huiswaarde?” Een manier om die vraag te beantwoorden, is door met uw plaatselijke makelaar te praten. Ze kunnen u waarschijnlijk een ruwe schatting geven van hoeveel uw huis waard kan zijn.

Maar een taxateur of makelaar kan niet bepalen wat uw woning waard is, tenzij u het hen vertelt. Er zijn verschillende manieren waarop u die vraag kunt stellen. U kunt rondbellen en verschillende taxateurs vragen, die bij u thuis kunnen komen of u telefonisch een taxatie kunnen geven. Veel kopers praten tegenwoordig liever met iemand die ze vertrouwen en kennen, zoals een makelaar of taxateur. Hoewel een makelaar of taxateur een ruwe schatting zal geven van de prijs van uw huis, is het uiteindelijk aan u om te bepalen wat mijn huis waard is.

Vaak kan een makelaar u hierbij helpen. Uw makelaar kan recente verkopen in uw buurt bekijken en zoeken naar vergelijkbare huizen die qua grootte en stijl dicht bij de uwe liggen. Door deze informatie als richtlijn te gebruiken, kan uw makelaar u een nauwkeuriger antwoord geven op wat mijn huis waard is. Als u onlangs een of twee executies heeft gehad in uw verleden, kan uw makelaar hier rekening mee houden. Maar als uw huis dit nog nooit heeft meegemaakt, kan het moeilijk zijn om er een juiste waarde aan te geven.

Een andere manier om het antwoord te krijgen op wat mijn huis waard is? Veel makelaars gebruiken een vergelijkende marktanalyse om hun schattingen te maken. Een vergelijkende marktanalyse (CMA) maakt gebruik van eerdere verkoopprijzen om de huidige waarde van een onroerend goed te bepalen. Door gebruik te maken van de CMA krijgt u een mooi beeld van wat uw huis vandaag en in de nabije toekomst waard zou zijn, op basis van recente verkoopprijzen en patronen.

Wil je weten wat mijn woning waard is, neem dan contact op met een makelaar of je kunt gebruiken Huispedia. Zij kunnen u helpen de waarde van uw huis te bepalen. Vertrouw de prijs van de makelaar niet omdat deze door de koper wordt betaald, dus u hebt een onafhankelijke beoordeling nodig om een nauwkeurige vergelijking te maken. Als u twijfelt over de waarde van het huis, huur dan een taxateur of makelaar in om bij u thuis te komen en maak een onpartijdige, nauwkeurige en bindende vergelijking op basis van uw huisinformatie.

Kijk voor meer informatie op https://watismijnhuiswaard.com/