Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Makelaar

Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Als u een makelaar inschakelt, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zorg er eerst voor dat je ze vertrouwt. Te veel vragen stellen kan hen een voordeel ten opzichte van jou geven. Beantwoord bijvoorbeeld nooit vragen als "wat is uw inkomen?" of "welke hypotheek sluit u momenteel af?" Zelfs als u zeker weet dat u het zich kunt veroorloven, kan een makelaar toch wachten op een hoger bod. Vraag ook naar referenties.

Ten tweede, zorg ervoor dat u de tijdlijn van uw verhuizing begrijpt Makelaar Amersfoort nodig?. Mogelijk moet u twee verkopen overlappen. Het is in uw eigen belang om alle mogelijke termijnen te overwegen voordat u het contract met een makelaar ondertekent. Denk aan de overwaarde van uw huidige woning. Deze sluit aan bij uw huidige financiƫle situatie en kan worden gebruikt als aanbetaling op een nieuwe woning. Houd daarnaast rekening met de tijdlijn van de aankoop, zodat het proces soepel verloopt. Wilt u eerder verhuizen, overweeg dan eerst een ander huis te kopen. Dit zal een deel van de stress verlichten die gepaard gaat met het verkopen van uw huidige woning.

Voordat u een aanbiedingsprijs bepaalt, moet u weten waarvoor andere huizen in de omgeving hebben verkocht. Deze kunnen u een beter idee geven van wat u te bieden heeft. Praat ook met een gerenommeerde makelaar om erachter te komen wat een redelijk bod is en waarom je voor die prijs zou moeten kiezen. Zodra u een globaal idee heeft van wat u voor het onroerend goed moet betalen, kunt u een biedstrategie opstellen. Het is ook handig om wat onderhandelingsruimte te hebben.

Meer informatie: https://www.visiemakelaardij.nl/