Verkoop mijn huis via een makelaar: wat u moet weten

Gemiddelde leestijd 4 minuten

Verkoop mijn huis via een makelaar: wat u moet weten

V: Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar, maar ik weet niet zeker of mijn verkoper ermee door zal gaan. Moet ik mijn huis zelf verkopen? A: Uw eerste vraag zou eigenlijk over de makelaarsservice moeten gaan, wat betekent dat in uw situatie de persoon die u vertegenwoordigt niet alleen de verkoper vertegenwoordigt, maar ook de vertegenwoordiger van de koper. Dit is vaak een gangbare praktijk en soms zelfs wettelijk verplicht. In de meeste gevallen is het een goed idee, maar niet noodzakelijk.

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Als u zich ooit eerder in een onroerendgoedtransactie heeft voorgesteld, weet u waarschijnlijk wat u kunt verwachten. Makelaardij Schierbeek. In bijna alle gevallen zal het meer een onderhandeling dan een verkoop zijn. Maar er zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden, ongeacht of u een huis gaat kopen via een makelaar of niet. Ten eerste kan de verkoper worden vertegenwoordigd door een advocaat of agent, en dus moet u zich realiseren dat, tenzij het papierwerk gratis is, er normaal gesproken enkele advocaatkosten zijn verbonden aan de transactie. Ten tweede zal een onroerendgoedadvocaat of -agent bijna altijd de papieren bekijken die bij de verkoop betrokken zijn, dus het is aan jou om voorbereid te zijn en vragen te stellen over het al dan niet begrijpen van iets dat op het papier staat.

Als u besluit om een huis te kopen zonder een makelaar, bevindt u zich nog steeds in een dubbele bemiddelingssituatie. In wezen handelt u nog steeds als de agent voor zowel de koper als de verkoper, en u zult zich moeten houden aan alle wetten die op uw land van toepassing zijn. U kunt deze informatie achterhalen door het kantoor van uw procureur-generaal te bellen. De wetten die op u van toepassing kunnen zijn, variƫren, dus u kunt het beste bellen. Een belangrijk ding om te onthouden is dat als u besluit een huisverkoper in te huren, zij waarschijnlijk voor de verkoper zullen werken, niet voor u. Zorg er dus voor dat u de kleine lettertjes leest voordat u er een inhuurt.

Kopers in een situatie met twee makelaars zullen gemakkelijker hun eigen makelaar kunnen vinden, in ieder geval totdat het proces is voltooid. Een koper kan vrij snel op een "kopersmarkt" komen, dus agenten zullen moeten wachten om met de huizenkopers samen te werken tot de markt is opgewarmd. Zelfs dan kan het enkele maanden duren voordat de makelaar de interesse van een koper krijgt. Als u echter via een noteringsmakelaar gaat, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. U gaat via de ene makelaar en de andere handelt het eigendom van de koper af. Dit is echt de beste manier om te gaan als u zich op een kopersmarkt bevindt.

De meeste noteringsmakelaars zullen zowel de kopers als de verkopers afhandelen, maar niet allemaal. Als u via een "directe verkoop" -makelaar gaat, handelt u rechtstreeks met de verkoper en kunt u onmiddellijk aanbiedingen doen. Het voordeel van directe verkoop is dat u geen tijd hoeft te verspillen aan leads of aan het beslissen of het onroerend goed de moeite waard is. U weet direct of de woning aan uw wensen voldoet.

Als u mijn huis echt via een makelaar wilt verkopen, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om het proces te versnellen. U kunt een noteringsmakelaar inschakelen, of u kunt gewoon de tijd nemen en elke woning zelf bezoeken. Als u het budget heeft, is het misschien beter om een vastgoedprofessional in te schakelen. Hoe dan ook, u moet een goede deal krijgen en tevreden zijn met de service.

Zoek meer informatie op: Makelaardij Schierbeek