Tips voor het maken van Microsoft PowerApps

powerapps
Gemiddelde leestijd 4 minuten

In een vorig artikel sprak ik over de nieuwe functionaliteit van Microsoft’s PowerApps. Tegenwoordig wordt deze nieuwe functie een echte game-wisselaar voor bedrijven overal! Als je nog niet over PowerApps hebt gehoord, raad ik je aan om dat voorafgaand aan dit artikel te lezen. In dit bericht ga ik u een diepgaande, praktische kijk geven op hoe PowerApps uw bedrijf kunnen helpen en hoe u snel en eenvoudig aan de slag kunt gaan met dit nieuwe app-platform. Als u geïnteresseerd bent in wat PowerApps te bieden heeft, zal dit artikel dienen als een ideaal platform om meer te weten te komen over het PowerApps-concept en de implementatie.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van PowerApps is dat het bedrijfseigenaren in staat stelt gebruik te maken van een krachtige set marketingtools en automatiseringstechnologieën. Met de apps kunnen gebruikers verschillende aspecten van hun bedrijf beheren door middel van mobiele apparaten. Een bedrijfseigenaar kan bijvoorbeeld een PowerApps-app installeren om video-interviews met leidinggevenden en potentiële klanten vast te leggen. Ditzelfde bedrijf zou ook automatisch inhoud van persberichten, blogs en andere webinhoud op zijn app kunnen publiceren. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!

Het is echter mijn ervaring dat PowerApps momenteel een van de moeilijkste apps is om te navigeren en te gebruiken op een smartphone. Als een vroege gebruiker van het platform ontdekte ik dat de app niet bijzonder intuïtief was of voor veel verwarring zorgde bij het proberen er het maximale uit te halen. Dit geldt met name als u de ontwikkeling van mobiele software niet begrijpt en niet bijzonder bekend bent met het gebruik van smartphones. Sommige voorbeelden in de apps – zoals het maken van een bedrijfsblog – zijn niet bijzonder ingewikkeld, maar vereisen toch een goed begrip van HTML en JavaScript om de app correct te kunnen gebruiken. Voeg daarbij het feit dat het geen native ondersteuning biedt voor veilige lokale opslag- en deelopties, en je hebt een recept voor verwarring.

Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips die u kunt volgen om aan de slag te gaan met deze nieuwe trend in mobiele apps. Een daarvan is om een ontwikkelaarsaccount te krijgen. Met een ontwikkelaarsaccount kunt u niet alleen uw eerste app ontwikkelen, maar kunt u ook technische ondersteuning krijgen en uw app ter beoordeling indienen, en krijgt u een plek om updates op uw blog te plaatsen en sociaal te worden media-accounts gaan. Nadat u uw ontwikkelaarsaccount heeft ingesteld, kunt u uw eerste PowerApps-toepassing indienen.

De tweede tip is om de SDK-richtlijnen van Microsoft te volgen voor het indienen van uw app. Hoewel PowerApps geen SDK bevatten, zal het proces van het indienen van uw app nog steeds behoorlijk ingewikkeld zijn, omdat u hiervoor uw ontwikkelaarsaccountformulieren moet invullen, het logo van uw app moet maken, een naam voor uw app moet kiezen en een veelgestelde vraag moet opstellen zodat gebruikers eventuele vragen kunnen beantwoorden. Als u stappen in het SDK-proces mist, kan uw app worden afgewezen, waardoor u honderden dollars en zelfs uw tijd besteed aan het ontwikkelen van de app kunt verliezen. Daarom is het erg belangrijk om alle SDK-richtlijnen te volgen om dit probleem volledig te vermijden!

Ten slotte zijn er enkele last-minute tips waarmee u rekening moet houden voordat u uw app ter beoordeling indient. Ten eerste, als u add-ons of andere aanpassingen aan uw app heeft, moet u deze downloaden voordat u deze verzendt. U weet nooit of Microsoft uw app zal goedkeuren na het beoordelen van uw add-ons, dus als u ze gereed heeft, zorgt u ervoor dat uw app wordt goedgekeurd. Als u een app voor de eerste keer indient en nog nooit eerder een app heeft gemaakt, dient u uw app niet meteen op de marktplaats in. Misschien wilt u een nog kortere versie van uw app maken, eerst om eerst op de markt te testen, en als u eenmaal gewend bent aan het maken van korte apps, kunt u de lengte van de PowerApps verlengen tot twee of drie pagina’s in plaats van vier, waardoor je de app een meer gepolijste look kunt geven.

Power Apps – Puur | Durf jij de sprong te wagen?