Soorten kindertheaters

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Kindertheater is een term die wordt gebruikt om een organisatie te beschrijven die films en toneelstukken vertoont aan kinderen. Kindertheater / kindertheatergroepen zoals Vrolijk Theater zijn toegewijd aan het vermaken van kinderen, en andere organisaties van kinderen in het theater. De term kindertheater wordt over het algemeen gebruikt als het verwijst naar zowel theatrale producties als kinderconcerten. Kindertheater wordt ook wel kinderanimatie of kindertheater genoemd. Deze brede categorie omvat alleen de volgende subcategorie.

Kindertheater. Het belangrijkste doel van deze organisatie is om kinderen te laten begrijpen hoe de beeldende en podiumkunsten zich verhouden tot hun leven. Het streeft er ook naar om kinderen kennis te laten maken met de podiumkunsten, zodat ze na schooltijd geïnteresseerd raken in een carrière op dit gebied. Ze bieden kinderen de mogelijkheid om meer te weten te komen over de beeldende en uitvoerende kunsten door toneelstukken en korte films te produceren, maar ook door live-acts en musicals te presenteren. Deze shows zijn bedoeld om zowel kinderen als ouders te vermaken.

Jeugdtheater. Dit is een organisatie die als doel heeft kinderen kennis te laten maken met het theater en hun vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen. Het doel van deze organisatie is om talent bij kinderen te ontwikkelen en hen te helpen vaardigheden te ontwikkelen die van pas zullen komen bij hun toekomstige inspanningen. De meeste van deze theaters zijn ontworpen om klassieke sprookjes en kinderfilms te laten zien aan kinderen en tieners. Overigens worden deze theaters ook wel kinderbioscopen genoemd.

Professioneel theater. Een deskundig kindertheatergezelschap heeft ervaren en hoogopgeleide professionele acteurs, geluidstechnici, ontwerpers, cameramensen, webdesigners en meer in dienst. Professionele theaters zijn geschikt voor alle soorten kinderen en tieners. In tegenstelling tot familietheaters hebben professionele theaterproducties een professionele uitstraling die sommige volwassenen waarderen. Professionele theaters worden gerund door deskundige professionals die zich inzetten om shows van de beste kwaliteit te bieden voor kinderen en tieners.

Familie- en vriendentheater. Theatergezelschappen voor familie en vrienden worden meestal gerund door gezinnen. Het doel is om kinderen en tieners een ervaring te bieden die vergelijkbaar is met het bezoeken van een op volwassenen gericht professioneel theater voor het vermaak van hun leeftijdsgenoten. Meestal bieden deze familiekunsttheaterkunstgroepen gratis shows voor de gemeenschap.

Kindertheater. Dit soort theaters is speciaal ontworpen voor kinderen. Ze richten zich vooral op de ontwikkeling van verbeeldingskracht en creativiteit bij kinderen. Veel familie- en vriendelijke theatergroepen organiseren kindvriendelijke shows op dagen dat de rest van de gemeenschap aan het werk is of anderszins niet in staat is om een liveshow bij te wonen. Sommige hiervan kunnen muziekstukken, poppenshows en andere creatieve theateractiviteiten zijn.

Meer informatie: http://www.vrolijktheater.nl/