Hoe u een hypotheek als zelfstandige kunt krijgen

Ripple kopen, xrp voor beginners Dash altcoin kopen online Cardano kopen met ideal
Gemiddelde leestijd 3 minuten

Hoe u een hypotheek als zelfstandige kunt krijgen

Veel mensen met een eigen woning bevinden zich in een situatie waarin ze geen zelfstandige hypotheek kunnen krijgen omdat hun bank heeft vastgesteld dat ze als zelfstandige werken. Zelfs als een bank heeft vastgesteld dat u als zelfstandige werkt, kunt u mogelijk toch een lening krijgen van andere financiële instellingen die geen bank zijn. Er zijn banken die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen aan zelfstandigen, en er zijn zelfs enkele banken die filialen hebben geopend in bepaalde gemeenschappen waar veel zelfstandigen zijn. Deze filialen bieden vaak hun eigen leningprogramma’s voor zelfstandigen.

Sommige mensen zullen zich afvragen waarom een ​​bank zou beslissen of u al dan niet zelfstandige bent voordat u een hypotheek verstrekt. Je wordt immers om een ​​aantal redenen als zelfstandige beschouwd, en de enige manier waarop de bank zal overwegen om je goed te keuren, is als je een baan hebt. In veel gevallen zal de bank dit alleen vaststellen als u van het afgelopen jaar zes maanden een baan heeft gehad, tenzij u als werknemer in dienst bent van een bedrijf of overheidsinstantie.

Als u zes maanden of langer geen baan heeft gehad, moet u overwegen om een ​​zelfstandige hypotheek aan te vragen. Als u geen baan heeft, kunt u toch een hypotheek krijgen. Het proces kan anders zijn dan wanneer u een baan heeft, maar u moet weten dat u opties heeft. Een andere optie is om te kijken of u een ongedekte zakelijke lening krijgt. Deze lening wordt doorgaans verstrekt aan bedrijven met een goede kredietscore, zodat zij geen onderpand hoeven te stellen voor de lening.

Als u zelfstandige bent, moet u ook controleren of u een zelfstandigenbeurs van uw lokale overheid krijgt. Met deze beurs kan geld beschikbaar zijn dat u zou kunnen gebruiken om het resterende saldo van uw bestaande hypotheeklening af te betalen, of het kan u helpen de kosten van de nieuwe hypotheek af te betalen.

Als u op zoek bent naar een zelfstandige hypotheek, kunt u contact opnemen met verschillende kredietverstrekkers om hun mogelijkheden te vernemen. Sommige geldschieters zijn mogelijk bereid met u samen te werken. Ze zullen u informatie geven over wat hun leningsprogramma’s zijn voor zelfstandigen. U kunt contact opnemen met de geldverstrekker waarmee u wilt samenwerken om te zien welke mogelijkheden er voor u zijn. De geldschieter is mogelijk bereid om u de beste deals voor uw specifieke situatie te bieden.

Hoewel u misschien geen hypotheek bij een bank kunt krijgen, kunt u mogelijk een hypotheek krijgen van een particuliere geldschieter. Dit kan echter iets moeilijker te verkrijgen zijn dan een hypotheek via een bank. Particuliere geldschieters zijn over het algemeen kieskeuriger bij het goedkeuren van hypotheken. U moet de tijd nemen om rond te kijken om te zien welke geldschieters u de beste deal willen geven. Zorg ervoor dat u de voorwaarden en rentetarieven vergelijkt voordat u papieren ondertekent. Klik hier voor hypotheek zzp – Finaforte.nl