Het belangrijkste werk van een kerkorganist

hauptwerk
Gemiddelde leestijd 3 minuten

Een van de belangrijkste redenen waarom ik Hauptwerk-orgelmuziekschijven begon te kopen, was omdat ze zo eenvoudig en schoon zijn.

Mijn eerste kerkorgel was een oud Duits model, maar naarmate ik er door de jaren heen aan werkte, heb ik er nieuwe orgels en muzikale effecten aan toegevoegd. Wat ik ontdekte, was dat de oudere modellen me niet erg bevielen omdat ik niet met een deel van de dynamiek van het orgel te maken had. Toen ik het Hauptwerk orgel kocht, gingen al die dingen weg.

De reden dat ik van dit soort orgel hou, is omdat alles op één plek staat, wat het voor mij veel gemakkelijker maakt om kerkmusici te leren spelen. Als ik mijn kinderen het orgel leer, zeg ik dat ze achteraan moeten beginnen en vooruit moeten gaan; Ik vertel ze nooit dat ze hun deuntjes uit het hoofd moeten leren. Als je je hymnen uit je hoofd leert of wat onderzoek kunt doen naar enkele beroemde organisten, geweldig, maar ik houd mijn muziek en mijn hymnen liever eenvoudig en eenvoudig.

Dat is de enige reden waarom ik dit Casavant-orgel dagelijks gebruik. Ik gebruik de piano niet omdat mijn piano een paar jaar geleden kapot is gegaan en ik geen nieuwe wilde kopen. Ik zit graag en speel een prachtig orgelstuk terwijl mijn vrouw thuis de afwas doet. Er is niets spannender dan een schone tafel te zien en de strakke lijnen op een mooi wit linnen tafelkleed te zien.

In het begin van ons huwelijk had ik een probleem met het schoonmaken van het huis door mijn vrouw, omdat ze piano speelde en niet ophield met het bespelen van orgels en andere dingen.

Dit zorgde voor een probleem omdat ik geen enkele manier had om de geluiden van de instrumenten in mijn opnamestudio op te nemen. Ik kon de stemmen van de orgelspelers niet opnemen omdat ze niet duidelijk doorkwamen, maar ze creëerden geluiden die helder en zuiver doorkwamen.

De Casavant-orgels waren erg prettig om naar te luisteren omdat ze verschillende toonhoogtes en tonen hebben. Dit is de belangrijkste reden waarom ik er een heb gekocht voor mijn eigen thuisstudio. Het heeft de mogelijkheid om verschillende melodieën door de pijpen op verschillende toonhoogtes te spelen, zodat ik kan meespelen en oefenen als begeleider van mijn muzikanten.

Als u een organist live in uw kerk wilt laten spelen, kan het de moeite waard zijn om een Casavant-orgel bij de hand te hebben. U hoeft geen volwaardig Casavant-orgel aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt, is een degelijke sampleset waar je naar kunt luisteren als je met je instrument in je woonkamer oefent. Het is fijn om wat afwisseling en verschillende tempo’s en klanken te hebben tijdens het oefenen.

 

 

 

Krijg meer informatie: noorlanderorgels.com