Een huis kopen bij een makelaar

makelaar
Gemiddelde leestijd 4 minuten

De meeste mensen verwarren de woorden makelaar en makelaar (voor residentieel onroerend goed) en gebruiken ze door elkaar wanneer ze het hebben over het kopen van een huis. Hoewel er veel overeenkomsten kunnen zijn in wat ze doen en waar ze staan ​​op de beroepsladder, zijn de drie termen duidelijk verschillend, vooral als het gaat om waar ze zitten op de brancheladder en hun respectieve referenties. Wanneer u overweegt een makelaar in te schakelen om een ​​huis te kopen, is het het beste om op zijn minst de basis van de carrière te leren voordat u een beslissing neemt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt door over alle informatie te beschikken die u nodig heeft om een ​​weloverwogen keuze te maken.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar het verschil tussen makelaars en makelaars, verwijzen deze twee termen naar dezelfde professionals. Ze hebben allebei een vergunning van de staat om als zodanig te opereren. De vergunning wordt afgegeven door de staatsbestuur voor onroerend goed en kan meestal elk jaar worden verlengd. Dit geeft u de gemoedsrust dat u een huis koopt bij een erkende makelaar. Agenten zijn ook verplicht om maandelijks een vergoeding aan de staat te betalen, maar dit verschilt van staat tot staat. Makelaars hebben geen vergunning van de staat en zijn daarom niet verplicht om licentiekosten te betalen.

Er zijn twee verschillende soorten makelaars. Er zijn er die uitsluitend met kopers en verkopers van woningen werken. Dit worden kopersagenten genoemd en verkopers vertegenwoordigen alleen zichzelf. Deze agenten behandelen zowel kopers als verkopers op een een-op-een-basis. Het andere type is een verkoopmakelaar, die uitsluitend met huizenverkopers werkt. Deze makelaars werken rechtstreeks samen met verkopers van huizen en vertegenwoordigen geen koper of verkoper. Deze agenten werken meestal één-op-één met zowel kopers als verkopers en werken doorgaans rechtstreeks samen met een verkoper.

Wie een huis bij een makelaar wil kopen, moet zich bewust zijn van alles wat een makelaar te bieden heeft. Een makelaar moet u altijd een gratis inspectie van het pand geven voordat het wordt gesloten. Bovendien heeft een erkende makelaar verschillende referenties waarmee u contact kunt opnemen als er iets niet klopt met de woning. U moet uw makelaar ook vragen om u te informeren over eventuele beperkingen of extra kosten in verband met het contract en hoe de prijs van de woning zal worden bepaald.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een huis met een makelaar en nog steeds meer hands-on betrokken zijn bij het proces, kunt u gebruik maken van de diensten van een makelaar (die volgens de wet een erkende vastgoedprofessional is). Deze persoon zal namens u onderhandelen met zowel verkopers als kopers. Hij of zij zal het voortouw nemen bij het vinden van potentiële woningen en ervoor zorgen dat u niet meer betaalt dan u zou moeten, en hij of zij helpt ook bij het verkrijgen van financiering. Een makelaar kan u de huizen laten zien die hij of zij heeft vermeld en hij of zij kan u een idee geven van het bedrag dat u kunt verwachten te besteden aan de financiering van elk huis.

Als u een huis koopt met een makelaar van een koper, wilt u met hem of haar bespreken welke beperkingen of vergoedingen aan het contract zijn verbonden. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een huis bij een makelaar, moet u ook vragen of de makelaar u zal helpen met de financiën als u geïnteresseerd bent in het financieren van de hypotheek. Als u van plan bent om in de toekomst te adverteren, wilt u informatie inwinnen over eventuele speciale kosten in verband met de verkoop van het huis, zoals sluitingskosten of advertentiekosten. Meer informatie