Doet het pijn om van een koolhydraatarm, eiwitarm, caloriearm dieet naar een Keto-dieet te veranderen?

keto dieet
Gemiddelde leestijd 3 minuten

Doet het pijn om van een koolhydraatarm, eiwitarm, caloriearm dieet naar een Keto-dieet te veranderen?

Het populaire, gemakkelijk te volgen en meest populaire dieetplan dat er tegenwoordig is, is het Atkins-dieet en zijn populaire tegenhanger het South Beach-dieet. In tegenstelling tot veel andere populaire dieetplannen, is dit echter een koolhydraatarm dieet waarbij de persoon die het volgt zich aan een strikt gecontroleerd eetplan moet houden.

Kan het pijn doen? Dit is een van de eerste vragen die in je opkomen als je net lid bent geworden van een nieuw dieet. Het antwoord, afhankelijk van de persoon die het dieet volgt, kan sterk variëren, afhankelijk van de ernst van hun huidige gezondheidstoestand. Sommige mensen zijn niet bereid risico’s te nemen als het gaat om hun gezondheid en de manier waarop ze eten.

Als iemand bijvoorbeeld diabetes heeft of een ziekte zoals kanker die een zeer lage inname van koolhydraten vereist, kan het moeilijker zijn om een ​​dergelijk dieet te volgen, omdat hun lichaam snel zal wennen aan de hoge proteïnen en lage koolhydraten die bij de voeding horen. plan. Als de huidige gezondheidstoestand van de diëter dergelijke veranderingen rechtvaardigt, is het misschien het beste om het dieet te stoppen voordat het te extreem wordt en meer schade dan goed tot gevolg heeft.

Het is niet ongehoord dat mensen doorgaan met een eiwitrijk koolhydraatrijk dieet nadat ze een zekere mate van succes hebben ervaren bij het afvallen. Dit komt omdat, hoewel het misschien gemakkelijker is om vast te houden aan dan bijvoorbeeld een traditioneel Atkins- of South Beach-plan, er enige discipline voor nodig is om het vol te houden.

Kan het pijn doen? Als de persoon die dit dieet volgt, medicijnen en / of supplementen gebruikt, is het mogelijk dat eventuele negatieve reacties op het dieet niet optreden. Dit geldt vooral als de persoon die een dieet volgt, hypoglykemische geneesmiddelen of bepaalde soorten diuretica gebruikt. Als de persoon die het dieet volgt echter een stabiele routine voor gewichtsverlies volgt, moeten eventuele bijwerkingen minimaal zijn. Nogmaals, sommige mensen zijn niet klaar voor een drastische verandering.

Kan het pijn doen? Dus als u een alternatieve methode overweegt om af te vallen, maar geen risico wilt nemen voor uw gezondheid door een koolhydraatarm dieet te volgen, moet u deze zeker overwegen.

Het is gemakkelijk om het gewenste gewicht te verliezen met dit dieetplan, maar het is belangrijk om te onthouden dat als u medicijnen of supplementen gebruikt, u dit met uw arts moet bespreken. Sommige mensen reageren slecht op sommige medicijnen of supplementen, terwijl anderen in orde zullen zijn. Het is echter altijd beter voorzichtig te zijn, omdat dit later tot verdere complicaties kan leiden.

Kan het pijn doen? Ja, het kan pijn doen als de persoon die een dieet volgt gedurende lange tijd een eiwitarm, koolhydraatarm en caloriearm dieet volgt. Als de persoon die het dieet volgt het echter correct en correct volgt, is er geen reden om u daar zorgen over te maken.

De bijwerkingen op korte termijn zijn over het algemeen niet anders dan bij andere vormen van gewichtsverlies. De lange termijn is echter een beetje zorgwekkender, vooral als de persoon die het dieet volgt niet klaar is voor deze drastische verandering.  Meer informatie keto dieet