De smaak van uw Rib Eye Steak

biefstuk
Gemiddelde leestijd 3 minuten

De ribeye steak is een erg populair stuk rundvlees dat in veel restaurants wordt geserveerd. De ribeye steak is eigenlijk een biefstuk in het voorste deel van de ribbenkast. Het voorste deel van rundvlees bestaat uit zes tot acht ribben, maar soms strekt het voorste deel van het vlees zich uit tot de ribben tien tot en met vijftien. De meest voorkomende biefstuksneden voor het voorste deel van een ribeye-steak zijn de schenkel, flapjack en kont. Ribeye-steaks bestaan ​​uit de deltaspier- en borstspieren van vlees, de longissimus- en cervicale spieren, de subclavia-spieren en de gluteale spieren.

De smaak van de ribeye steak is onderscheidend doordat hij zo gelijkmatig gaar is. De smaak van het vlees is niet overweldigend, maar het geeft eerder een delicate mix van smaken die je het gevoel geven in een stijlvol restaurant te zijn. De dikte van de biefstuk bepaalt de dikte van de smaak die je van het vlees krijgt. Als u bijvoorbeeld een biefstuk koopt dat gesneden is met een dikte van twee derde van een inch, krijgt u een robuustere smaak als u het eet. Aan de andere kant, als je een biefstuk koopt dat een kwart inch dik is, zal het een meer delicate smaak geven als je het eet.

Om de ribeye steak te bereiden, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde apparatuur hebt, zoals een koekenpan, een steakmes, wat boter en een kleine hoeveelheid biefstuksaus. Wanneer u uw biefstuk bereidt, moet u de biefstukken ook goed wassen voordat u ze gebruikt om te grillen. Het is het beste om de steaks grondig te wassen voordat u ze op uw grill gebruikt. Eerst moet u alle schubben verwijderen die op het vlees van uw biefstuk zitten. Nadat je al deze schubben hebt verwijderd, droog je de biefstuk met keukenpapier en leg je deze in de koekenpan.

Zorg er bij het plaatsen van de biefstuk in de koekenpan voor dat hij goed bedekt is, zodat hij niet aan het oppervlak blijft plakken. Als de biefstuk volledig bedekt is, doe je de boter in de koekenpan en roer je het door de biefstuk. Als je de eerste kant hebt voltooid, wil je de biefstuk in de tweede kant bedekken. dat heeft de tweede kant bedekt met boter. Als je deze stap hebt voltooid, wil je de biefstuk boven het hete vuur leggen en koken tot hij goed gaar is.

Ten slotte wil je je biefstuk omdraaien naar de andere kant en deze aan de derde kant bedekken met boter. Zo krijg je weer een laagje boter. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het grillen een gelijkmatige biefstuk krijgt. U wilt de biefstuk nu ongeveer 10 minuten aan elke kant koken.

De smaak van je ribeye steak kan worden versterkt door boter, zout en peper en een scheutje citroensap of olijfolie te gebruiken. Als het klaar is met koken, ziet het er erg smakelijk uit als het wordt geserveerd. Serveer het na het koken met een salade en je favoriete saus. U zult er ook van willen genieten met uw favoriete wijn.