conflict op het werk – strategieën voor conflictoplossing

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Ik heb een conflict op het werk

conflict op het werk – strategieën voor conflictoplossing

Als u op een kantoor of in een bedrijf werkt waar sprake is van belangenverstrengeling, zult u waarschijnlijk verwikkeld raken in een of andere vorm van conflict op het werk. Dit kan variëren van seksuele intimidatie tot simpele wrok of ruzies die buiten proportie worden opgeblazen om goedkoop te worden geregeld. Soms zijn deze conflicten er misschien al jaren, maar soms lijkt het alsof gisteren een nieuw conflict is ontstaan. Dit is een van de redenen waarom mediation en arbitrage in dit soort situaties nuttig zijn. Wanneer er een officiële bemiddelaar bij betrokken is en zij beide kanten van het verhaal kunnen nemen, dan heb je een kans om tot een soort compromis te komen waar jullie allebei mee kunnen leven.

Conflicten op het werk zijn niets nieuws, zelfs vóór het bestaan van de computer en het internet meer info. In feite zijn menselijke relaties sinds het begin der tijden aanwezig in de wereld. Er zijn voortdurend conflicten tussen mensen, zelfs in de huidige samenleving. Ook al wordt ons verteld om geen ruzie te maken of elkaar te negeren, toch doen we dat. Dit is niet omdat we gekwetst willen worden, maar het is omdat mensen de neiging hebben om manieren te vinden om elkaar pijn te doen. Het zou moeilijk zijn om te overleven zonder een of ander conflict en als die conflicten onbeheerd worden achtergelaten, kan dit op den duur tot nog grotere problemen leiden.

Een goede plek om te beginnen met een conflict op het werk is human resources. Er moet altijd een persoon in uw bedrijf zijn aangesteld om te bemiddelen en te bemiddelen bij arbeidsgerelateerde geschillen of belangenconflicten tussen uw werknemers. Als een bemiddelaar niet alles tussen uw medewerkers en uw bedrijf kan regelen, is het misschien tijd om een andere medewerker te zoeken om dit soort conflicten op te lossen. Het kan ook nuttig voor u zijn om een bemiddelaar te hebben om werknemers te helpen die een adempauze nodig hebben tijdens een bijzonder lastige arbeidssituatie die uw bedrijf dreigt failliet te laten gaan. Bemiddeling en arbitrage zijn beide manieren om te proberen een minnelijke oplossing te vinden voor elk arbeidsconflict dat niet alleen eerlijk is, maar ook in staat is om het conflict snel op te lossen.

Voor meer informatie klik je hier: The Oak Tree Mediators