5 eenvoudige stappen voor beginners over hoe u een WordPress-website maakt

wordpress website
Gemiddelde leestijd 4 minuten

Een veelgestelde vraag bij het bouwen van een WordPress-site is “Wat zijn de stappen om WordPress-websites te maken?” WordPress biedt een zeer eenvoudig te gebruiken platform dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan de vereisten van verschillende soorten websites. Ondanks het soort site dat u maakt, biedt WordPress een uiterst gebruiksvriendelijk platform voor het beheren van meerdere soorten sites: zakelijk, persoonlijk, blogs en meer.

Dit artikel laat je kennismaken met de fundamentele stappen voor het maken van een WordPress-site.

De eerste stap die u moet weten voordat u leert hoe u een WordPress-website maakt, is dat u uw domeinnaam moet verkrijgen. Om dit te doen, ga je naar een van de hostingbedrijven die WordPress-installatie aanbieden, of je kunt de optie “URL toevoegen” van het configuratiescherm gebruiken om gemakkelijk een domeinnaam te krijgen nadat je je domein hebt gekocht. Als u al een domeinnaam heeft geregistreerd, kunt u inloggen op uw controlepaneel en de optie “Transfer DNS to Hosting Name” selecteren zodat uw oude domeinnaam wordt gewijzigd in uw hostingdomeinnaam. Nadat u met succes uw domeinnaam heeft geregistreerd, kunt u inloggen op uw configuratiescherm en het betreffende gedeelte controleren waar u “URL wijzigen” kunt selecteren en de domeinnaam invoeren die u wilt hosten.

De tweede stap voor het maken van een WordPress-website is dat u een thema moet selecteren om te gebruiken bij het maken van uw website. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar om uit te kiezen, maar sommige zijn misschien niet zo effectief als je zou willen, vooral als je een persoonlijke of een amateurblog start. Als u een bepaald thema nodig heeft, kunt u naar de naam op internet zoeken. U moet ook een sjabloon selecteren om op uw pagina te gebruiken, aangezien WordPress verschillende sjablonen biedt om uit te kiezen.

De derde stap voor het maken van een WordPress-website is het opzetten van uw contentmanagementsysteem of cms.

De WordPress wordt geleverd met alle benodigde tools en functies om uw website te beheren. U hoeft alleen de plug-ins te installeren (die meestal standaard zijn ingeschakeld) en u bent klaar om te gaan. Installeer gewoon de plug-ins die u nodig hebt om een nieuw bericht aan uw blog toe te voegen, uw nieuwsberichten weer te geven enz. En u bent klaar. Een van de belangrijkste plug-ins die u nodig heeft, is het “All in One SEO Pack” waarmee u snel uw inhoud voor zoekmachines kunt optimaliseren door gerelateerde trefwoorden in de titel en hoofdtekst van uw bericht te plaatsen.

De vierde stap bij het maken van een website is het vinden en registreren van uw domeinnaam. Uw domeinnaam is wat uw lezers zullen zien als ze op de link naar uw site klikken. Het is het beste om uw domeinnaam te registreren voordat u begint te leren hoe u een WordPress-website maakt, want als u uw domeinnaam later wijzigt, zal het voor uw lezers moeilijk zijn om u en uw site te vinden. Als u uw domeinnaam registreert nadat u uw domeinnaam heeft geregistreerd, is het mogelijk dat u niet de beste domeinnaam voor uw site kunt krijgen. U moet er ook voor zorgen dat uw domeinnaam niet meer beschikbaar is, omdat mensen uw domeinnaam gratis kunnen registreren, maar deze niet kunnen bewerken of wijzigen.

De vijfde stap voor het wordpress website maken voor beginners is het vinden en gebruiken van een thema. Een thema is een basisontwerpsjabloon die wordt gebruikt om het uiterlijk van uw blog aan te passen. Er zijn veel thema’s beschikbaar voor WordPress en sommige zijn gratis en sommige niet. Het is dus beter om een thema te vinden dat u kunt gebruiken en de meeste voordelen heeft voor uw zakelijke website.